Commissie Karper

De commissie karper is sinds 2007 actief met het organiseren van karper koppelwedstrijden in de Zuiderdieppolder tussen Dirksland en Stellendam. Er wordt gevist in het water van het Zuiderdiep, een zoetwaterkanaal ten zuiden van het Haringvliet.

Er worden visstekken uitgezet voor maximaal 15 karper koppels per wedstrijd over een lengte van gemiddeld 6 km langs het kanaal. Zo hebben alle deelnemende koppels voldoende ruimte tussen de stekken met kans op goede vangsten. Alle deelnemers aan de karper koppel wedstrijd staan onderling, via een Whats App groep, met elkaar in contact. Zo weet een ieder wanneer en welke vangsten er worden gedaan.

De groep karpervissers die deelnemen aan de wedstrijd van vrijdagavond 19:00 uur tot zaterdag middag 13:00 uur zijn intussen uitgegroeid tot een hechte vriendengroep die met elkaar elke wedstrijd weer tot een gezellig evenement maken. Na afloop van de wedstrijd  worden de ervaringen en vangsten met elkaar besproken bij eetcafé De Stelle aan de binnenhaven van Stellendam.

De organisatie en voorbereiding van de karper koppel wedstrijden is in handen van de karper commissie bestaande uit:

Thomas Klepper
Al sinds 2007 maakt Thomas deel uit van de commissie karper en verzorgt hij de stekbordjes, de Whats App groep en beantwoord hij de vragen via de e-mails van geïnteresseerde deelnemers. Samen met Marijn zet hij de stekken uit voor de deelnemers. Zelf vist Thomas al jaren met zijn vaste koppelmaat Marijn Looij. Samen hebben ze al diverse keren de karper koppel wedstrijd gewonnen in de afgelopen jaren. 

Marijn Looij
Marijn is ook al jarenlang een vaste kracht binnen de commissie karper. Hij zorgt ervoor dat de deelnemende koppels een ruim bemeten visstek krijgen langs het parcours door met de bosmaaier open plekken te creëren langs de waterkant. Dagen voor de wedstrijd voert Marijn nog controles uit op de gemarkeerde stekken. Samen met Thomas doet hij als sinds 2007 mee met de karper koppel wedstrijden en wisten ze meerdere keren de competitie te winnen. 

Julian van der Bok
Julian trad in 2017 toe tot de commissie karper om mee te helpen bij alle voorbereidingen bij de organisatie van de wedstrijd. Ook Julian kan goed overweg met een bosmaaier en maakt hij korte metten met de brandnetels op de dijk die de toegang tot de visstekken versperren. Als karpervisser heeft Julian al vele mooie vangsten op zijn naam staan en is hij regelmatig aan de waterkant te vinden waarbij de barbeque bij een meerdaagse sessie niet mag ontbreken.