Jeugd doe dag 2021

Eindelijk mocht het weer: een jeugd evenement organiseren! Na veel te lang niets kunnen doen, organiseerde de jeugdcommissie afgelopen zaterdag 11 september een witviswedstrijd, langs de Singelkade te Middelharnis.

Er werd gekozen voor een opzet met 4 rondes, waaraan steeds 15 kinderen konden meedoen. Elke ronde duurde drie kwartier, en werd afgesloten met wat eten en drinken en natuurlijk de prijsuitreiking. De 15 stekjes werden breed uitgemeten, en afgezet met lint. Zo had iedere deelnemer een eigen plekje. Terwijl de vrijwilligers nog bezig waren om alles in gereedheid te brengen, kwamen er al kinderen en tegen 10 uur stond er een lange rij voor het inschrijven. Het was zo druk, dat binnen no-time de eerste 3 ronden al vol zaten. Toen de eerste ronde van start ging, kwamen er steeds meer kinderen bij, en het duurde niet lang voordat alle rondes al vol zaten. 

Tijdens de eerste twee rondes wist bijna iedereen wel een visje te vangen. Er kwamen kleine en grote vissen voorbij; baarsjes, grondeltjes, kleine voorntjes, maar ook een aantal van ruim 20cm, en zelfs een paar grote brasems! Helaas werd de vangst iedere ronde minder, waarschijnlijk door de drukte aan de waterkant. De laatste ronde was het wel heel slecht, er werd maar 1 kleine voorn gevangen. Dat was natuurlijk jammer, maar het mocht de pret niet drukken. En ook al had je niets gevangen, iedereen ging als winnaar weg. Want voor iedereen was een hengeltje en een emmertje met visspullen geregeld, waarmee iedereen na deze dag zelf aan de slag kon gaan, en lekker kon gaan vissen. 

Helaas hebben we nog een aantal kinderen moeten teleurstellen. Een teken voor de jeugdcommissie dat het zeer succesvol was, en we zeker door moeten gaan met het organiseren van leuke jeugd evenementen. Volg hiervoor de website en facebook pagina van Sportvisserij Goeree-Overflakkee.