e-mail : info@sportvisserijgo.nl

Programma witvis

In ons mooie en vooral waterrijke Nederland worden veel witvis wedstrijden georganiseerd. Vele malen meer dan bijvoorbeeld op roofvis of karper. De meeste witvissers beoefenen de visserij als een rustgevende hobby. Rustgevend, tot aan het moment dat de dobber ondergaat of dat de hengeltop gaat bewegen. Want dan wil de adrenaline nog weleens door de aderen stromen. 

Vaak gebeurt het wedstrijdvissen op witvis individueel. De resultaten van de visser worden bij elkaar opgeteld. De visser met het meeste gewicht en het minst behaalde punten ( je krijgt namelijk punten voor het resultaat dat je bereikt hebt), wint de wedstrijd. Stel nou dat er na 2 of 3 wedstrijddagen meerdere vissers met een gelijk behaalde punten zijn, dan wint de visser met het hoogste gewicht.

Voor 2020 heeft de commissie witvis een uitgebreid wedstrijd programma samengesteld waarbij er hard wordt gestreden om de eer en de prijzen. 

2 wedstrijden Kanaal door Voorne (11 april en 25 april 2020) , starten later dan normaal (dit is een probeersel i.v.m. temperaturen en wisselende vangsten in begin van het jaar)

Absoluut geen verzwarende stenen in het net, (Witviscommissie vertelt dit eenmaal!!) , bij weging toch stenen in het net, rekenen als geen deelname = 50 punten