Roofvis wedstrijd 2019

Verslag roofviswedstrijd 19-10-2019

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse roofviswedstrijd van SGO. Om 08:00 uur verzamelden de 17 deelnemers zich op parkeerplaats aan de Herman Heijermansingel in Middelharnis voor een korte uitleg over de spelregels om zodoende om 08:15 uur te starten met de wedstrijd. Hierna vertrok men, in de meeste gevallen in groepjes van 2, naar de verschillende stekken. De stekkeuze is vrij, mits het op Goeree-Overflakkee is. Alle deelnemers gaan met goede moed aan de slag. De weersomstandigheden waren in het begin slecht, maar na een uur werd het droog en bleef het de rest van de dag droog. Na afloop van de wedstrijd verzamelde iedereen bij de pastorie in Oude-Tonge om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. De roofviscommissie controleert ondertussen de vangstregistratieformulieren en telt de punten. Er blijkt aardig vis gevangen te zijn deze dag. 

 

Uitslag roofviswedstrijd 19-10-2019

(1) Danny Blok met 215 punten (waarvan 3 snoeken en wat baarsjes), 

(2) Leroy Vis met 180 punten  (twee snoeken, wat baarsjes en roofbleien), 

(3) Yvon van Kempe met 160 punten

De grootste vis van de dag; een snoek van 86 cm werd gevangen door Yvon van Kempe.

De winnaars ontvingen, uit handen van Tim Jochems, een mooie prijs. Verder vond er een verloting plaats onder de deelnemers die buiten de prijzen waren gevallen, nl; 2x een muts van Hoek Zeehengelsport uit Ouddorp, 5x kunstaas, 1x onthaaktang en 1x een hengel. 

Bij iedereen bleef er een goed gevoel achter en er werd reeds de plannen aangekondigd voor een koppelcompetitie voor volgend jaar. Wel zou iedereen het heel leuk vinden als er meer deelnemers zouden meedoen. Mogelijk dat de vangsten van deze wedstrijd aantonen dat er voor iedereen wat te vangen valt en kunnen we er volgend jaar een nog groter succes van kunnen maken! 

Als laatste een woord van dank aan alle deelnemers voor hun komst. Hoek Zeehengelsport uit Ouddorp willen wij ook bedanken voor de fikse korting op de prijzen. 

Bekijk hier de foto’s van deze geslaagde dag.

Met vriendelijke groet,

de Roofviscommissie van SGO
Tim Jochems
Danny Blok
Corné de Waal